English Solliciteer naar meer

Bedrijfsfinanciering

Het gemak van financiële ruimte

Ondernemers denken in kansen en mogelijkheden, waar ze soms extra bedrijfskapitaal voor nodig hebben. In die situatie doet u graag zaken met een betrouwbare partij, zonder -financiële- addertjes onder het gras. Voor het selecteren en afsluiten van een passende bedrijfsfinanciering bent u bij ons aan het juiste adres.

Bedrijfsfinanciering in 4 stappen

1. Verkennen financieringsvorm
Stap één is het opstellen van een cashflowprognose op basis van de financiële situatie en toekomstplannen van uw bedrijf. Daarna kijken we samen welke financieringsvorm en gunstige (subsidie)regelingen het beste passen bij uw vraag.

2. Van Velzen selectie
Wij maken het u makkelijk met een selectie uit ons netwerk van meer dan 30 betrouwbare aanbieders van bedrijfsfinanciering. Wij kennen de markt, de geschikte partijen en weten welke informatie zij van u nodig hebben. Het voordeel van onze selectie? Een snellere procedure, een grotere kans van slagen, het beste resultaat.

3. Beoordelen offertes
De laagste offerte is niet altijd de gunstigste offerte. Waarom? We letten ook op het aflossingsschema, de vereiste zekerheden, extra aflossingsmogelijkheden en mogelijke boeteclausules. Bovendien speelt de ‘klik’ tussen u en de financier vaak een belangrijke rol.

4. Monitoren en bewaken
Ook nadat de bedrijfsfinanciering rond is denken we met u mee. Een financiering kan behoorlijk zwaar op de cashflow drukken. Juist dan is het slim om de prognoses en de realisatie extra te monitoren. Het tijdig signaleren van knelpunten, en waar mogelijk direct bijsturen, houdt uw onderneming gezond én uw financiers tevreden.

Financieringsvormen

Er zijn vele varianten mogelijk, waarbij ook de overheid ondernemers ondersteunt met interessante regelingen. Wij denken mee, kijken naar de beste opties en helpen u om door de financiële bomen het bos weer te zien.

  • Leasing en huurkoop
  • Factoring
  • Crowdfunding
  • Voorfinancieren inkoopfacturen
  • Kredietunies
  • Investeringsfondsen / participatiemaatschappijen
  • Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM)
  • Financieringsregelingen waarbij de overheid garant staat, zoals Borgstelling MKB-Kredieten (BMKB), Garantie Ondernemingsfinanciering (GO) en Groeifaciliteit
  • Subsidies en leningen via gemeentelijke en provinciale overheden