Klantverhalen

 

Sterk in het begeleiden van kleinere familiebedrijven

Ondernemer uit de automotive branche
In 2011 heb ik de zaak opgericht. Omdat ik geen accountants in deze regio kende, heb ik in de Gouden Gids gekeken. Ja, die had je toen nog. Warmond leek me lekker dichtbij, dus ik heb een afspraak gemaakt voor een kop koffie met Rob Batenburg. Voor de vorm heb ik daarna ook nog een andere accountant bezocht, maar dat werd ‘m niet. Ik heb Rob gebeld en gezegd: ‘Zet maar in gang’. Hij is mijn vaste contactpersoon. Natuurlijk schakel ik ook met andere mensen bij VanVelzen, bijvoorbeeld voor salarisadministratie en fiscale vragen. Welke producten of diensten ik bij ze afneem? Ik ben van de onestopshop-gedachte. Dus ik heb graag alles onder één dak. Van salarisadministratie tot advies, van estate planning tot pensioen.

Huisarts van ons bedrijf
Mijn eerdere ervaring met accountants was dat ze van alles beloven, waar in de praktijk dan weinig van terecht komt. Bij Rob kreeg ik een gevoel van rust. Van het overzien van het grotere geheel. Die rust heerst trouwens in het hele kantoor, terwijl we echt wel samen voor hete vuren hebben gestaan. Ik noem Rob weleens de huisarts van ons bedrijf. De man is net een soort dr. Rossi (de psychiater uit Gooische Vrouwen). Hij luistert en knikt. Zegt ‘ja, ja, ja’ en dan opeens BAM… daar komt 'ie met een oplossing. 

Meerwaarde in een aantal kernpunten

  • Persoonlijk. Dat zijn ze daar echt allemaal. Zoiets zit in het DNA van je bedrijf. Er werkt hetzelfde slag mensen, waar ik met vertrouwen mee samenwerk. 
  • Ter zake kundig. Dat blijkt steeds weer in de praktijk. Ze komen met goede oplossingen. Ik weet waar ik goed in ben, en waar ik niet goed in ben. Dat soort zaken besteed ik dan graag uit. Ik heb ervaring met een big 4 accountant, maar die zijn gewoon niet goed in de begeleiding van kleinere familiebedrijven met een directeur-grootaandeelhouder. Bij VanVelzen zijn ze daar juist sterk in. 
  • Toekomstgericht. Kijk, je jaarcijfers zijn een terugblik. Dat zijn gewoon harde cijfers. Je jaarrekening is oud nieuws, maar je wilt wel vooruit. Dus na de bespreking van de cijfers blijf ik zitten met Rob. Dan kijken we samen naar de betekenis van de cijfers voor ons bedrijf. En voor mij persoonlijk, bijvoorbeeld als het gaat over mijn pensioen. 
Single line - curve

Wat andere klanten zeggen