Klantverhalen

 

VanVelzen stimuleert mijn eigen ontwikkeling als ondernemer

Directeur-grootaandeelhouder in de bouwbranche
In 2002 ben ik voor mezelf begonnen en kwam ik bij VanVelzen terecht. Ik vond ze heel professioneel en voelde gelijk een klik met de mensen. Het mooie is dat ze in die periode ook hun netwerk en relaties hebben benut om mij als startend ondernemer op weg te helpen. In die beginperiode keek ik enorm tegen alles en iedereen op, ook tegen de mensen bij VanVelzen. Als starter lijkt de hele wereld nou eenmaal groter. Naarmate je groeit als bedrijf en als mens, ontstaat er een meer gelijkwaardige relatie. Dat is puur je eigen ontwikkeling.

Administratie in huis
De eerste jaren heb ik de administratie volledig aan VanVelzen uitbesteed. Na zo’n 10 jaar hebben we in goed overleg besloten de administratie zelf ín huis te gaan voeren. VanVelzen doet voor ons de jaarrekening en advisering. Dat laatste is direct gekoppeld aan Rob Batenburg. Die heb ik via het werk leren kennen, maar die relatie is uitgegroeid tot een zeer goede vriendschap. Hij is wijs, rustig en krachtig. Zakelijk én privé staat hij heel dicht bij mij en het bedrijf. Ik ervaar dat als zeer waardevol.  

Liggen we op koers?
Ze denken echt met ons mee. Bijvoorbeeld met Power BI; een interactieve tool waarmee ik realtime kan zien hoe het met ons bedrijf gaat. Je hebt 24/7 zicht op je omzet en kosten. Zo kun je ook makkelijk checken hoe het zit met je maandelijkse begroting; liggen we op koers? Vroeger kon ik dat alleen doen met behulp van uitdraaien in Exact. Ik kan alles à la minute zien, daar ben ik echt lyrisch over. Ik heb het gevoel dat ik als kapitein eerst blind was en nu opeens een uitstekende verrekijker heb. En voor extra ondersteuning hebben ze Mike. Hij deed de installatie en is er altijd als ik vragen heb. Echt fantastisch. Ook dat is weer een voorbeeld dat ze bij VanVelzen snappen wat ik nodig heb.

Ze gaan niet op mijn stoel zitten
Ik ben de ondernemer. Dus ze beoordelen, spiegelen, adviseren en denken actief mee, maar laten de beslissing bij mij. En zo hoort het ook. Dat vind ik absoluut een kracht van VanVelzen. Zij hebben vanaf het begin gestimuleerd dat ik zelf alles weet over onze liquiditeitsprognose en kaspositie. Dat zijn zaken waar een bank je echt over door kan zagen. Die willen natuurlijk ook graag zien dat jij je rol pakt als ondernemer, en snapt waar je mee bezig bent. Jij hebt en houdt zelf de touwtjes in handen. Ik spar ook graag over onze bedrijfscultuur en kernwaarden. Een beleidsplan op 1 A4, dat is ook voortgekomen uit goede gesprekken tussen Rob en mij. En onze kernwaarden zijn dan weer enorm bepalend voor onze bedrijfscultuur en ons succes. Je moet kernwaarden niet prediken, maar beleven. Doen en ervaren. Ik geloof in wederkerigheid; de energie die je ergens insteekt komt op de een of andere manier terug. Zo ervaar ik dat zeker in de samenwerking met Rob. Met de nadruk op samen. 

Bedrijfsopvolging goed geregeld
Wat mij in 1999 is overkomen, ik zal niet in details treden, is bepalend geweest voor mijn persoonlijke pad en levenskeuzes. Een van de belangrijkste inzichten was dat ik niet wilde dat het bedrijf te afhankelijk werd van mij. We zijn in de loop van de tijd flink gegroeid en hebben de zaken echt goed op de rit. Sinds 2005 werk ik samen met een directeur die ik al van vroeger ken. We zijn een superduo. Daarnaast heb ik me samen met Rob ook verdiept in de bedrijfsopvolging en -overdracht. Wat is goed voor de bedrijfsvoering? Hoe kan ik zaken, ook voor mijn kinderen, zo goed mogelijk regelen? Je moet in het nu de zaken voor in de toekomst goed regelen. Daar praten we in alle openheid over, dat zijn vaak diepgaande gesprekken. Dus ook vanuit mijn positie als directeur-grootaandeelhouder ervaar ik de meerwaarde van VanVelzen. 

VanVelzen in een paar kernwoorden 

  • Betrokken. Dat is echt de kern. Als ik maar één woord mocht noemen, dan is het dit.
  • Deskundig. Ze weten echt heel goed waar ze het over hebben. Dat merk je bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de adviezen.
  • Vriendelijk
Single line - curve

Wat andere klanten zeggen